Les tempestes

L’estiu és una època de l’any on els canvis de temperatura no son freqüents i la variabilitat dels dies és poc habitual. però això no vol dir que de sobte s’origina un canvi sobtat del temps amb una descarrega d’aigua abundant. Aquesta tempesta d’estiu ens beneficia baixant les temperatures i aportant sovint una temperatura més suportable, però alguns cop també ens afecta a la piscina i de sobte aquella piscina que teníem perfecta ara està totalment verda.

Perquè succeeix?

Principalment les causes per les quals la influencia d’una tamborinada ens afecta, principalment és perquè en el moment que comença la tempesta o tenim la piscina justa en els equilibris de clor i pH o aquesta ja no estava bé.

Com influencia?

En una situació de tempesta existeix molts factors: Aportació important d’aigua, una ventada que arrossega matèria orgànica (vegetal), la influença de la zona subsahariana amb aportació de fangs i fosfats en l’aigua de la pluja i caigudes de tensió a causa de fenòmens elèctrics amb talls de subministrament.

– L’aportació d’aigua dilueix la quantitat desinfectant i varia el pH depenent del tipus de pluja
– El vent introdueix en l’interior de la piscina fulles i brutícia del voltant contaminant l’aigua i fent que el clor lliure és consumeixi passant a clor combinat el qual no te capacitat desinfectant
– Partícules en suspensió arrossegades per la pluja com fang dels desert enterboleixen l’aigua donant un aspecte apagat de l’aigua. Per altre part també s’ha pogut comprovar que residus de fosfats son arrossegats pel vent i que aquests son els perfectes nutrients per a les nostres enemigues les algues
– Els talls de corrent aturen el sistema de filtració impedint al recirculació de l’aigua en la piscina i la seva filtració i per tant tampoc es produeix una cloració (desinfecció) de l’aigua.

Com prevenir?

Avui en dia les previsions meteorològiques cada cop son més exactes. Hi ha gran nombre d’Apps que ens fan previsions i inclòs ens fan alertes per a canvi de temps. Si tenim constància d’un canvi de temps sobtat tant sols hauríem d’anar a la piscina i comprovar que els nivells de clor i pH son correctes inclòs el clor seria bo incrementar i per altre banda també seria bo pujar el temps de filtració o posta en marxa de l’equip. Sobre tot en aquelles instal·lacions que disposen de dosificació automatitzada de producte químic (electròlisi salina, etc).
Es aconsellable disposar d’un sistema de rearmament per evitar que una caiguda de tensió ens pari tot l’equip de filtració

Si fem tard, que hem de fer?

No desesperar, primer de tot caldrà avaluar l’estat de la tragèdia. Mesurar pH i clor i equilibrar aquest valors (vigilar que aquestes medicions s’haurà de fer varies vegades ja que el consum de clor pot arribar ser molt alt. Sobre tot no tirar producte en excés, si afegim clor en excés els valors no seràn indicats pels sistemes de medicació, a partir d’un rang determinat donant un valor erroni.
L’equip de filtració es posarà a treballar 24 Hores. A partir de que el pH i nivells de clor siguin correctes es procedirà a afegir floculant i antialgues per combatrà la terbolesa i les algues. El temps de treball de filtració es mantindrà al màxim temps possible. Es vigilarà el fons i es farà una neteja del fons, procurant llençar l’aigua i renovar amb entrada d’ aigua nova.

I si això falla?

No sempre es te el tractament miraculós perquè no totes les piscines son iguals. En cas de que això fallí caldrà esbrinar amb analítiques concretes els punts febles de la instal·lació i per aquesta raó ens posarem en contacte amb personal especialitzat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s