La piscina després de vacances

L’estiu son per excel·lència, els mesos de vacances i molts de nosaltres aprofitem per sortir i anar altres llocs,  lluny d’on vivim. Quan tornem ens trobem amb la realitat, si ha plogut, les ventades, les temperatures elevades o el motor aturat perquè ha saltat el diferencial. Degut això ens podem trobar la piscina en no gaires bones condicions.

En altres posts hem fet esment de com conservar la piscina a l’estiu quan estem fora i que hem de fer per recuperar-la si aquesta esta verda o en males condicions.

Però la disjuntiva es troba, en que fem ara amb la piscina a la tardor? En la nostre latitud, les temperatures encara son força agradables, per no continuar utilitzant la piscina fins ben entrada la tardor, l’únic problema és,  que si be durant el dia l’ambient és calorós, per la nit baixen força, i fa que les temperatures de l’aigua de la piscina es refredi considerablement. A més hem d’afegir alguna que altre tempesta que afavoreix a refredar l’ambient i l’aigua encara més.

Que cal fer quan arriba la tardor ?

Tenim varies opcions:

1.- Seguir com sempre fent el manteniment habitual com la resta de l’estiu, mirant nivells de clor i pH,  neteja filtres etc.. . En aquest cas podrem utilitzar perfectament la piscina i tan sols tindrem una disminució considerable de la temperatura de l’aigua.

2.-Posar una manta tèrmica per mantenir la temperatura,  així evitar que per la nit disminueixi  la temperatura de l’aigua i  seguir fent el manteniment habitual com la resta de l’estiu. Amb aquesta opció podrem apaivaga en part la disminució de temperatura de l’aigua i allargar en part la temporada del bany.

3.- Utilitzar un mecanisme d’escalfament de l’aigua  ja sigui per sistema d’energia solar o sistema elèctrics.  Aquests sistemes requereixen  d’instal·lació d’una manta tèrmica per mantenir la temperatura i  evitar així que l’escalfor de l’aigua escapi i seguirem fent com sempre el manteniment  de la piscina habitual com la resta de l’estiu. Amb aquesta opció podrem apaivagar totalment la disminució de la  temperatura  de l’aigua i podrem gaudir d’una temperatura agradable pel bany durant dos mesos mes a la tardor o dos mesos abans de l’estiu.

4.- Procedir a l’hibernar l’aigua de la piscina, amb producte químic específic. caldrà tenir cura de la brutícia que pugui caure en el seu interior. Amb aquesta opció tancarem  definitivament temporada del  bany. Controlarem que el motor funcioni de 2 a 4 hores al dia

5.- Procedir a l’hibernat de la piscina, amb producte químic específic i procedir a cobrir la piscina amb una cobertor per piscines.  Amb aquesta opció tancarem  el bany i la visió de l’aigua. Sols controlarem que el motor funcioni de 2 a 4 hores al dia.

Més informació

Quina és la millor opció

Com sempre és cadascú que decideix, però si volem que la piscina no sigui per dos o tres mesos l’opció 2 o 3 son la solució. Si no volem tenir cap feina i no ens importa sacrificar la vista cap a la piscina escollirem l’opció 5.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s